S.M.A.R.T Model Målsætning – Visualiser dit drømmemål!

Nice, nu er du blevet bevist om HVAD du gerne vil opnå. Nu skal du blive bevist om HVORDAN og HVORNÅR du gerne vil opnå dine mål. Til det bruger vi S.M.A.R.T modellen.
Målsætning – S.M.A.R.T modellen:

  • Specific – Målet skal være meget specifikt. Beskriv det så detaljer du kan.
  • Measureable – Mål er kun gode hvis de er målbart. Derfor skal du definer præcis hvordan dit mål er opfyldt.
  • Attainable – Hvor attraktivt er dit mål på en scala fra 1 til 10? Her er 10 bedst. Hvis du for eksempel gerne vil have en kæreste meget hurtigt, er det en 10’er. Imens dit behov for at få en ny bil måske kun er en 3’er. Giv alle dine mål en karakter, så er det nemmere at overskue hvilke der er vigtige lige NU!
  • Realistic – Hvor realistisk er dit mål? Nogle gange kan man godt sætte sine mål for høje i forhold til hvad der er realistisk på den tid man har til rådighed. Er dine mål realistiske? Skal de være højere, lavere, eller tilpas som de er nu?
  • Time-based – Sæt en dato for hvornår hvert mål skal være gennemført.

Målsætnings Opgave:
Brug S.M.A.R.T modellen og lav øvelsen. Det er en rigtig god idé at bryde målene ned i mindre bider. Ved at du laver delmål, virker det mere overskueligt. Husk at fejre når du opnår et delmål eller et mål. Det er vigtigt for at du får en følelse af succes og det er med til at holde motivationen oppe.
Når du har lavet opgaven skal du beskrive hvordan dit ideelle liv ser ud både om 50 år, 30 år, 20 år, 15 år, 10 år, 7 år, 5 år, 3, 2 år, 1år. Samt hver måned i det kommende år. Plus hvad du skal gøre i de næste 4 uger, om 7, 6, 4, 3, 2 og 1 dag fra i dag. HVAD kan du gøre lige NU

Få masser af gode råd i bogen - Den SKARPE Scorebog: https://www.score-coach.dk/scorebog-den-skarpe-scorebog