Den negative spiral – og hvordan du kommer ud!

Jeg har en ven der dyrker kampsport, han har trænet i cirka to år for vinde Danmarks mester skabet.

Efter han vandt mesterskabet, begyndte han at slappe mere af. Efter et par måneder var han i byen næsten hver uge, han havde ikke samme topform som da han var til mesterskabet. Det gjorde mig lidt ked af det, at han efter fire måneder havde taget 12 kg på og var stoppet til træning. Han havde opnået hans mål, selvom han havde brugt mange timer på at blive gode til kampsport. Hvis hans mål blot bare at vinde mesterskabet, var hans timer langt godt ud. På den anden side har han smidt alt hans hårde arbejde væk.
En del af de fyrede jeg har snakket med, som har mistet deres kæreste. Forklarer at forholdet gik godt i starten, hvorefter de begyndte at slappe mere af “Nu går det jo godt”. Det er her det først begynder at gå rigtig galt. Når du begynder at slappe af og ikke længere tager det seriøst, mister du alt det du har kæmpet for. Du har brugt tonsvis af timer på at blive god til noget, hvorefter du begynder at smide det væk.
Er du først blevet god til noget er vigtigt at du bibeholder dine evner og hele tiden træner og vedligeholder dem, så du aldrig mister evnen.
Den negative spiral handler om hvordan vi tænker negativt, den ene negative handling/tanke tager ofte den anden. Når du opnår et mål, så sæt et nyt der er højere og svære at opnå, på den måde får du ekstra motivation til at blive endnu bedre.

 

Opgave:
Når du i løbet af en dag får negative tanker, så prøv at skrive dem ned. Kom med 3 alternative positive løsninger til hvad du kunne have gjort i stedet. På den måde er du godt forberedt til næste gang det sker. Vil du hele tiden gør dette, vil du få en meget positiv tankegang.

Få masser af gode råd i bogen - Den SKARPE Scorebog: https://www.score-coach.dk/scorebog-den-skarpe-scorebog