Datingskolen afsnit 3 – Bliv en mester i at tage handling

Fra tanke til handling.

Nu hvor du har været på opdagelse i dine mål er du sikkert helt vild efter at komme i gang med at nå dem. Til dét formål skal du bruge en konkret plan at gå efter, og det aller vigtigste i en god plan er et veldefineret første skridt.

 

Forestil dig, at dit mål er at blive den første danske astronaut på månen. Du har måske allerede visualiseret hvor fedt det er at stå oppe på månen, og hvordan du vil blive hyldet på Rådhuspladsen og modtage Dronningens hyldest. Men du har ikke den fjerneste idé omkring hvordan du kommer i gang, og netop derfor er dit mål bare det, dit mål altid har været: En rigtig fin drøm.

 

Hvis du er ligesom mig og i øvrigt 99 % af den vestlige verdens øvrige mandlige befolkning, så har du sikkert oplevet at se en fantastisk smuk kvinde komme gående ned ad gaden og tænkt til dig selv, at du gerne ville i snak med hende. Forventningen bygges op inde i dig for hvert skridt I tager imod hinanden. I er 5 skridt fra hinanden, så 3, så 1 – og pludselig er hun gået forbi dig.

 

30 sekunder senere indser du, at du aldrig vil møde hende igen. Du finder aldrig ud af, hvordan hun er som person – eller i sengen for den sags skyld. Nu begynder du måske højlydt inde i dig selv at bande over, at du ikke tog handling. Men, vent nu lidt – hvorfor tog du ikke handling!?!?!

 

Måske vidste du ikke hvad du skulle sige, eller da hun kom tættere på lagde du mærke til at hun kiggede væk efter at have kigget på dig. Der kan være mange årsager til at du ikke tog handling. Eller rettere, der var mange undskyldninger, som alle dækkede over den samme frygt:

 

Du var bange for at hun på et eller andet tidspunkt ville afvise dig, og efterlade dig med et svidende personligt nederlag. Du skabte derfor alle mulige og umulige billeder inde i dit hoved, der understøttede at det var bedre for dit ego ikke at tage handling.

 

Sandheden er, at der inde i dit hoved lige nu findes en række regler for, hvornår du tør at tage handling. Det gælder for hende du møder på gaden, lige så vel som det gælder for nogle af de mange dates, du har oplevet – eller vil komme til at opleve meget snart. Disse regler, eller forudsætninger, er mekanismer du har lagt ind i dit hoved for at beskytte dig mod at opleve personlig smerte – og det at overkomme dem kræver netop det, de forsøger at forhindre: Handling!

 

“You miss all the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky

 

Uanset om dit mål er at blive en mester-dater, eller om dit mål er at blive en verdensklasse scorekunstner, så er det første du må lære: At tage handling, selv om der sidder en lille abe på din skulder og forsøger at holde dig tilbage.

 

Den berømte historie om æbletræet

I starten af 2009 var jeg med som gæste-coach i et afsnit af TV2 ZULU’s “Love Camp” som handlede om at forvandle en flok lettere nørdede gutter til nogle personer, der kunne begå sig med pigerne.

 

Mit job i programmet bestod i at arbejde med deltagerne i to timer, og på denne korte tid at hjælpe dem til at skifte indstilling til det at tale med piger. Et af de allerførste begreber, jeg måtte hjælpe dem til at forstå, var at en pige aldrig afviser DIG, hun afviser din HANDLING. Jeg valgte den samme historie, som jeg også altid vælger, når jeg afholder mine weekend-kurser for fyre, der gerne vil lære at score ude i byen:

 

Hvis du nu lige træder et skridt tilbage og kigger på verden fra et helt nyt perspektiv, er du måske åben overfor denne sætning: Forestil dig, at du er et æbletræ, bare i de næste 5 minutter, mens du læser videre. Hvad er æbletræer sat i verden for at gøre?

JA, det er rigtigt – det er det åbenlyse svar, der er helt rigtigt lige nu. Du er sat i verden for at producere æbler. Selvfølgelig kan du bruges til meget andet, som for eksempel at kaste skygge på andre på en varm sommerdag, eller glæde mennesker med det fantastiske syn der møder dem når du blomstrer. Det til trods, når alt kommer til alt, så er din helt grundlæggende værdi i verden at producere æbler. Jeg håber vi kan være enige så langt?

 

Kan du andet end at lave æbler? Hvis nu jeg for eksempel spørger dig, om du kan gi’ mig en appelsin, kan du så det? Selvfølgelig ikke. Du er jo et ÆBLEtræ.

 

Så længe solen står op i morgen, og så længe der kommer lidt regn nu og da – så laver du æbler. Du er god til det, og du kan producere dem i en uendelighed. Du laver æbler hver dag, og du har det fedt med det.

 

Hvis du tager din hånd frem nu, bare op foran skærmen… og sætter tommel- og lange-finger sammen, kan du måske forestille dig, at du – hver gang du knipser med fingrene, producerer 5 nye æbler.

 

Og nu tænker du måske: “Ham Anders har tabt sutten – det her skulle være et 6 måneders forløb der lærer mig at mestre det med pigerne, og nu snakker han fandme om æbler! Hvad går det her ud på?” Det er helt ok. Vi kommer snart til pointen, og du fatter det, når du har læst hele historien.

 

Æbletræer er solidt fæstnet til jorden, og du står stærkt, uanset hvem der går forbi dig. Hvis nu du forestiller dig, at du står der, klar til at knipse med fingrene (hvilket er en udmærket måde at få en piges opmærksomhed på i byen, og det kommer vi ind på senere i forløbet) – og en pige kommer forbi, … Hun kigger på dig, og nu gør du så det, du er bedst til. Du knipser med fingrene, og rækker dine fem æbler ud mod hende. Hvilke valgmuligheder har pigen nu?

 

Den første mulighed er, at hun kan sige tak og tage imod dine æbler. Det ville være dejligt hvis verden var sådan skruet sammen – og så alligevel, … Du læser nok denne lektion fordi du har oplevet nogle piger, der valgte den anden mulighed: Hun kan vælge at sige “nej tak, jeg kan ikke lide æbler – skrid.”

 

Nu står du der, som æbletræ, og hvor er dine æbler, når først de har forladt træet? Du kan ikke tage dem tilbage – de ligger på jorden.

 

Jeg tør vædde med, at du – før i tiden – ville have taget pigens “nej…” personligt. Måske er der et helt specielt nej, der har gjort at du ikke troede på, at piger kunne lide dig?

 

Det er det fede ved æbletræerne. Vi ved, at vi kun kan producere æbler. Men vent nu lige lidt! Nu hvor pigen har sagt nej, betyder det så, at hun ikke kan lide æbletræer overhovedet? Hvad nu hvis det betyder, at hun bare ikke kan lide rå æbler? Hvad kan du så gøre med de 5 æbler, der ligger der på jorden?

 

Tjah, du kan jo samle op og mose dem, og forsøge at give pigen æblemos. Virker det ikke, kan du filtrere mosen og servere æblemost, og du kan måske fryse mosten og servere en dejlig æble-is. Hvis hun stadig ikke kan lide det, du tilbyder – tjah, så må æblerne jo bare rådne. Og hvad så – æblerne rådner, deres kerner graver sig ned og spirer til at blive små nye æbletræer. Pigen går måske videre, fordi I ikke sammen kunne finde frem til en æble-ret som faldt i hendes smag. Du står tilbage og føler dig stolt over, at du i det mindste gjorde dit til at det skulle lykkes.

 

Før i tiden har du måske serveret en pige for æbler, hun har sagt “nej tak…” – og du valgte at tænke, at det måtte betyde, at det havde noget med dig at gøre. Det er det, der førhen forhindrede dig i at udforske, om pigen kunne lide æblemos, -most eller -is. Og nu hvor du ved, at du er et æbletræ, og du kan kun producere æbler, som kan ændres et bestemt antal gange for at de glider lettere ned, … så indser du måske, at det intet har med dig som æbletræ at gøre, om pigen kan lide æbler eller ej! Du kan faktisk være fuldstændig lige glad! Du ved, ligesom jeg ved, at æbler er sunde. Hvis en pige ikke kan lide det, der er godt for hende – så er det vel hendes problem, er det ikke?

 

Faktum er, at vi alle er æbletræer, og vi kan producere æbler uendeligt. Hvis nogen ikke kan lide vores æbler, uanset hvilken form vi serverer dem i, så har det intet med os, æbletræerne at gøre. Vi kan blive ved med at producere æbler, og alle – uden undtagelse – fortjener at blive tilbudt en god håndfuld æbler, gør de ikke?

 

Handling skaber resultater, og er derfor vigtigere end resultater!

I starten af min æble-historie så jeg fem fyre på ZULU Love Camp, der sad og tænkte “what the fuck???” – ligesom du måske tænkte. Da vi var færdige, var de som forvandlede. Vi skulle i byen dagen efter, og jeg har aldrig set noget lignende – de henvendte sig til piger OVERALT i baren. Og pigerne, … tjah, lad mig bare nøjes med at sige… mange af pigerne kunne godt lide æbler!

 

“Et nej er blot en opfordring til at omformulere dit spørgsmål.” – Anders Tryka

 

Det minder mig om et foredrag, jeg holdt for 25 kvinder, hvor vi havde en snak om, hvordan det kan være at vi mænd og kvinder er alt for gode til ikke at henvende os til hinanden. En af kvinderne sagde noget til mig, som jeg vil dele med dig, og bede dig huske hele resten af dit liv – så vigtig en indsigt er det:

 

“Når jeg sidder i en bar, og en fyr kommer hen til mig, så bliver jeg helt varm og glad indeni! Ja ja, det kan da godt være, at der er et eller andet i hans måde at være på, der er et totalt turn-off for mig, og så beder jeg ham om at gå igen. Eller også tænder jeg bare på ham med det samme, og vi har en fantastisk aften! Uanset hvordan jeg har reageret, er jeg varm indeni. Det, at han valgte at gå over til mig og snakke mig op, bekræfter mig i, at jeg er tiltrækkende, og det kan holde mig kørende i RIGTIG mange dage!”

 

Denne kvinde formåede med meget få ord at sige præcis hvad æbletræerne forstår: Æbler er sunde, og det at en person ikke kan lide æbler er ikke ensbetydende med at hun ikke kan lide æbletræer!

 

Tag handling nu

 Opgave 1

Fra nu af og indtil næste lektion vil jeg bede dig om at skrive til 5 forskellige nye piger hver dag via dit favorit dating site. Skriv hvert brev fra bunden ved hjælp af det du lærte i online dating forløbet.

 

Opgave 2

Gå i byen mindst én gang i denne uge, og start en samtale med 5 piger, inden du går hjem. Hvis du bliver nervøs, så tag hånden op foran hovedet, knips med fingrene og start samtalen med hvad der falder dig mest naturligt. Jeg plejer at sige “hej.”

Få masser af gode råd i bogen - Den SKARPE Scorebog: https://www.score-coach.dk/scorebog-den-skarpe-scorebog